Kålsalat med korn og laks

Salat i glas

Savner du et alternativ til rugbrødsmadderne i madpakken? Eller er du træt af, at den blandede salat, du har med hjemmefra, er lidt "sjasket", når du skal spise den? Byg salaten op i lag, så bevarer du alle ingredienserne friske og sprøde.

Her kan du se, hvordan salaten er bygget op med dressing i bunden. Herefter hvedekerner, broccoli, hvidkål, rødløg, laks og granatæblekerner.

Vi guider dig til, hvordan du kan bygge din salat op i et glas, så den stadig er frisk og lækker, når du skal spise den.

Sådan gør du

Lav din salat i et glas eller anden beholder, du kan lukke tæt til. Så er den nem at tage med, uden du har salat i hele tasken.

Når du bygger din salat op i nedenstående rækkefølge, kan du lave den klar om aftenen, uden at den bliver "sjasket" til næste dag:

  1. Dressing, marinade, pesto, hummus eller anden dyppelse
  2. Kogt pasta, ris, bulgur, couscous, kerner m.m. Vælg fuldkornsprodukter. Kogte kartofler er også en mulighed
  3. Grove grøntsager, rå eller tilberedte
  4. Fjerkræ, fisk, kød, æg, ost eller bælgfrugter. Vælg kød og fjerkræ med højst 10 % fedt og ost med højst 17 % fedt
  5. Bløde grøntsager og/eller salat
  6. Evt. frugt
  7. Evt. drys - for eksempel fuldkornscroutoner, nødder, kerner, frø og lignende

Se i denne video, hvordan du kan bygge din salat i et glas: