MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Behandling

Vi har udviklet en række ting der kan hjælpe dig, til at få den bedste behandling.

Med diagnosen type 2-diabetes er du langt bedre stillet end de mange, der har type 2-diabetes uden at vide det. Med et godt kendskab til behandlingen har du chancen for at passe godt på dit helbred. Du kan komme i relevant behandling og i samarbejde med dine behandlere gøre en aktiv indsats for et bedre helbred og for at undgå følgesygdomme.

Det primære mål i behandlingen af diabetes 2 er at holde dit blodsukker så tæt på normalt som muligt.

En sund livsstil og medicin er de vigtigste faktorer i din behandling.

Læs mere om mad

Læs mere om fysisk aktivitet

Læs mere om medicin

Et godt samarbejde om din diabetes

Den person, der har størst indflydelse på din diabetes, er – dig selv. I jo højere grad du erkender, at du har fået en kronisk sygdom som følgesvend i dit liv, jo lettere vil du have ved at tage ansvaret for din sygdom. Hermed ikke sagt at du skal undlade at søge hjælp og vejledning hos din læge eller sygeplejerske.

Diabetes er en kompliceret sygdom, som kræver stor ekspertise at behandle bedst muligt, så det er godt at have specialisterne med på sidelinjen som rådgivere.

Dit liv med diabetes er et samarbejde med flere forskellige personer i sundhedsvæsenet: Din egen læge, en sygeplejerske hos lægen, øjenlæge, fodterapeut og læger og sygeplejersker, diætister og andet personale i et diabetesambulatorium.

Vær åben og ærlig

Det er vigtigt, at du er ærlig og åben. Både over for dig selv og dine behandlere. Giv realistiske bud på, hvad du føler, du kan klare af livsstilsændringer og sig til, hvis der er forslag, du ikke
kan være med til.

Motion, sund kost og vægttab (hvis du er overvægtig) er, uanset hvor længe du har haft diabetes, de vigtigste grundpiller i din behandling. Og det er alene dig, der kan arbejde med alle tre dele. I det arbejde kan behandlere hjælpe og støtte, vejlede og undervise. De kan give dig den viden, du skal bruge – også om medicin og meget andet.

Undervejs er det bedst, at du åbent fortæller, hvad du vil, kan og tror. Det er også fint, hvis du viser, at du har forventninger til dine behandlere. Det er et signal om, at de også kan have større forventninger til, at du selv tager ansvar for din diabetes. Det er et godt fundament for jeres samarbejde.

Fokus på behandlingskvalitet

Balance i blodsukkertallet, i blodtrykket, i kolesteroltallet – der er mange tal at holde styr på, når du har diabetes.

Behandlingskvaliteten følges af Dansk Voksen Diabetes Database (DVDD)

Læs mere om Dansk Voksen Diabetes Database (DVDD)

For at hjælpe dig og andre med diabetes til at få den bedste behandling, har Diabetesforeningen fokus på behandlingskvalitet.

Vi har i den forbindelse udviklet en app og et balancekort. Det er tanken, at disse redskaber kan hjælpe dig med at styre din diabetes og klæde dig godt på til dine lægebesøg.

Vi ønsker nemlig at give dig det bedste kort på hånden, når du i dialog med din læge skal finde den optimale behandling for dig.

Appen Dia+

Balancekortet

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes