Samtale Med Lægen Om Behandling Af Diabetes

Gode råd til dit lægebesøg

Overvej, hvad der bekymrer dig mest, og hvad du gerne vil have ud af konsultationen, inden du mødes med lægen.

Forbered dig til konsultationen

Overvej, hvad der bekymrer dig mest, og hvordan du helst vil leve med din diabetes, før du mødes med lægen i konsultationen. Sammen skal I finde frem til, hvad et rimeligt behandlingsmål er for dig. Skal fokus for eksempel være på kost, fysisk aktivitet eller medicin? Eller har du brug for hjælp til selv at lave struktureret blodsukkermåling i en periode, for at få bedre forståelse for, hvordan fx kost, motion, søvn og medicin påvirker dit blodsukker?

Det er vigtigt, at du er ærlig og realistisk for at opnå den bedste behandling. Den rette behandling er nemlig med til at undgå eller udskyde følgesygdomme og give dig størst muligt velvære.

Du får mest ud af konsultationen, hvis du forbereder dig inden. Du kan have nogle spørgsmål med a la:

  • ”Det, jeg har mest brug for i forhold til min sygdom, er …”
  • ”Hvad er det bedste, jeg kan gøre i forhold til min sygdom? ...”.

Overvej, om du vil have din partner eller en ven med til konsultationen. Det er også en god idé at tjekke din digitale forløbsplan forud for lægebesøget.

Tjek din digitale forløbsplan

Diabetesforeningen anbefaler, at du beder din læge om oprette en digital forløbsplan til dig.

De praktiserende læger skal oprette digitale forløbsplaner for deres patienter med bl.a. type 2-diabetes, men hvis du ikke allerede har en digital forløbsplan, kan det være en god idé, at du taler med din læge om at få en.

Forløbsplanen er en digital oversigt, som giver både dig og din læge et godt overblik over dine tal, som du får målt hos lægen, din behandling og de aftaler, du har lavet med dine behandlere. Du kan også selv tilføje fx dine egne mål og ønsker, så de også fremgår i din digitale forløbsplan.

Desuden giver forløbsplanen dig overblik over, hvornår du sidst har fået kigget på dine tal og fødder, øjne og nyrer.

Klik her og log på din digitale forløbsplan

image-text
Balancekort Forside

Balancekortet

Med Balancekortet ved hånden ved du altid, hvilke tal du skal holde øje med i din behandling.

Balancekortet: Kend dine tal

Hold balancen. Kend dine diabetestal. Med Balancekortet bliver det nemmere at holde styr på nogle af de vigtigste tal i forhold til din diabetes, nemlig blodsukkertal, blodtryk, kolesterol og vægt. 

Kortet hjælper også til at holde dig fast på dine behandlingsmål og sikre, at du får de nødvendige undersøgelser for at forebygge alvorlige følgesygdomme. 

Husk at tage en snak om fysisk aktivitet, rygning, medicin og mad med din diabetesbehandler. 

1600X600px1

Få råd og vejledning

I hverdagen er det dig, der står med behandlingen. Tal med vores diætister, motionskonsulent eller sygeplejerske om det, der optager dig.