Jordbær og rabarber
Her finder du både opskrifter og oversigt over mængden af kulhydrater i jordbær og rabarber.
Her finder du både opskrifter og oversigt over mængden af kulhydrater i jordbær og rabarber.
Frugt og bær har et naturligt indhold af frugtsukker, som får blodsukkeret til at stige.
Når du spiser frugt og bær, kan du skrue på mængden for at holde blodsukkeret nede, eller du kan vælge at spise mindre af det, der indeholder meget frugtsukker.
Danske jordbær er i sæson fra juni til juli.
Jordbær har ligesom kirsebær og blåbær et højt indhold af antioxidanten anthocyanin, der bl.a. kan forebygge hjerte-kar-sygdomme.
Som de fleste bær kan jordbær holde sig 2-3 dage i køleskabet, er følsomme overfor stød og har bedst af at ligge i lag. De kan også fryses ned.
Rabarber er i sæson april-juni og igen fra august-oktober.
Botanisk set er rabarber en grøntsag, men de bruges ofte i det ”søde køkken”, hvor der skal tilføres en del sødme for at komplementere rabarbers karakteristiske syrlige smag. Du kan erstatte sukker/honning helt eller delvist med et sødemiddel.
Rabarber er en god kilde til A-, C- og K-vitamin og indeholder mange kostfibre: 4 gram fibre per 100 gram rabarber. Rabarber har et højt indhold af oxalsyre, og bør derfor ikke spises rå.
Rabarber kan holde sig i køleskab et par uger, eller kan fryses ned.
Stikkelsbær, blåbær, kirsebær, melon og meget mere hører sommeren til. Vi har samlet et hurtigt overblik til dig her, så du kan se, hvilken mængde frugt og bær der svarer til 10 gram kulhydrater:
Se oversigt over mængder frugt og bær (i gram), der svarer til 1 stykke frugt (10 g kulhydrat) her
Appetit på mere sommermad?