Stolegymnastik Benboej

Bevæg dig med stolegymnastik

Fysisk aktivitet er vigtigt for helbredet. Stolegymnastik er en funktionel træning, der understøtter hverdagsbevægelser. Det er en skånsom motionsform, som de fleste kan være med til. Øvelserne her giver dig en kort intro til stolegymnastik.

For nogle er det nødvendigt at finde en skånsom motionsform, og så kan stolegymnastik være en mulighed. Det er præcis, hvad det lyder som: Gymnastik på en stol. Simpelt, men effektivt.

Stolegymnastik kan forbedre din bevægelighed og muskelkraft, og motionsformen er god, når du skal optræne din balance.

Vær obs på: har du problemer med ryggen, hofter, knæ eller andet, der kunne påvirkes af øvelserne, bør man få en fagperson til at tjekke øvelserne, inden man begynder på programmet.

Fire øvelser, du kan lave derhjemme

Start med at tage behageligt tøj på, du kan bevæge dig i. Find en stol uden armlæn og sørg for, at den står stabilt. Der skal være god plads omkring stolen. Sæt dig på kanten af stolen og sørg for, at underbenene og fødderne er placeret foran knæene. Lav op til 12-16 gentagelser pr. øvelse, og udfør øvelserne i et behageligt tempo.

Stolegymnastik Straek For Siden

1. Stræk for siden

Opvarmning

Sådan gør du: Løft skiftevis dine arme op mod loftet.

Stolegymnastik Skulderrul

2. Skulderrul

Opvarmning

Sådan gør du: Kør skuldrene rundt. Først den ene vej og så den anden vej.

Stolegymnastik Diagonalt Arm Og Benloeft

3. Diagonalt arm- og benløft

Kondition

Sådan gør du: Løft det ene knæ op samtidig med, at du løfter din modsatte arm op over hovedet. Skift ben/arm.

Stolegymnastik Benboej

4. Benbøj

Styrke og balance

Sådan gør du: Stil dig et skridt foran stolen. Stå med en hoftebreddes afstand mellem fødderne. Du skal stå med ret ryg, og dine fødder skal pege ligefrem. Fra den position sænker du bagdelen bagud ned mod stolen, samtidig med at du løfter dine arme så højt, du kan. Mærk stolen med bagdelen – uden at sætte dig helt ned på den – og løft derefter dig selv op igen tilbage i startposition. 

Find flere øvelser

Meld dig ind i Diabetesforeningens facebookgruppe ”Motion med Diabetesforeningen”. I videogalleriet finder du onlinetræningssessioner med Mathilde, der laver øvelserne i denne artikel, hvor hun blandt andet også laver stolegymnastik-øvelser.

Gå til gruppen på Facebook

Motion Bevægelse

Dyrk motion sammen med andre

I Diabetesforeningen er motivationsgrupper i det meste af landet. Vil du vide, om der er et motivationsgruppeforløb med stolegymnastik i nærheden af dig? Kontakt frivillig@diabetes.dk eller læs mere herinde.