Motivationsgruppe

Motivationsgrupper

Motivationsgrupperne har fokus på at motionere, lave sund mad sammen og udveksle erfaringer særligt om livet med diabetes 2.

For mange mennesker er nøglen til motivation og glæde i hverdagen at mødes med andre i samme situation. Nogle man kan dele sine tanker og bekymringer med – men også gode idéer, glæder og erfaringer. Kan du nikke genkendende til det, så er Diabetesforeningens motivationsgrupper måske noget for dig.

Det er ensomt at have diabetes, så jeg trængte til nogle at tale med. Jeg har fået mange gode indspark til, hvordan jeg kan motionere på en sjov måde. Jeg har også fået mange gode tip til maden - Lene 

Mange oplever at føle sig alene med deres diabetes - i en motivationsgruppe er I mange i samme situation, og der står en instruktør klar til at motivere. Instruktøren har selv type 2-diabetes inde på livet, og har været på kursus i Diabetesforeningen.

Alle er velkomne

Diabetesforeningens motivationsgrupper henvender sig primært til dig med type 2-diabetes, men er du pårørende eller har anden diabetestype, er du også velkommen.

I Motivationsgruppen betaler du kun for den mad og de råvarer, som I tilbereder og spiser sammen. 

Motivationsgrupperne består som regel af 8-12 personer i alle aldre, som ønsker at leve godt med diabetes. Grupperne er fordelt over hele landet, så du kan deltage dér, hvor du bor.

Motivationsgrupperne mødes én gang om ugen i ca. 2-3 timer. Grupperne starter typisk op to gange årligt i januar/februar og august/september og forløber over 10-12 uger. Enkelte steder er der grupper der er aktive hele året.

Find motivationsgruppen nær dig

Motivationsgrupper i Region Hovedstaden

Motivationsgrupper i Region Midtjylland

Motivationsgrupper i Region Nordjylland

Motivationsgrupper i Region Sjælland

Motivationsgrupper i Region Syddanmark

Danmarkskort Med Kommuner

Giv dig selv et godt liv

Det er ikke let at ændre vaner – og holde fast i dem. Men oftest hjælper det at have faste aftaler med andre og kunne hjælpe hinanden med at fastholde nye vaner og støtte hinanden i den livsomstændighed som diabetes er. Der er derfor mange fordele for dig og dit helbred ved at deltage i en motivationsgruppe. Her kan du:

  • Lave forskellig slags fysisk aktivitet sammen
  • Lave diabetesvenlig mad sammen
  • Have socialt samvær med ligesindede
  • Udveksle erfaringer om livet med diabetes

Aktiviteter og hyggeligt samvær

Du har selv medindflydelse på, hvad der skal ske i netop din motivationsgruppe. I kan f.eks. udveksle erfaringer om livet med diabetes, lave forskellige fysiske aktiviteter og bevægelse tilpasset dit niveau, lave mad, få besøg af en fagperson (f.eks. fodterapeut, sygeplejerske) eller lære at gennemskue en varedeklaration.

Jeg bliver ofte mødt med distance fra omgivelserne, når jeg fortæller, at jeg har diabetes, men her har vi alle sygdommen, så vi forstår hinanden. Det bedste er, når vi udveksler idéer. Så kan vi tage det til os, vi kan bruge - Jens 

Instruktøren sørger for, at aktiviteterne er tilpasset gruppens ønsker og behov, så I alle kan være med. Alle instruktører har selv diabetes inde på livet og kender derfor til de udfordringer du står over for i hverdagen.

Bliv Instruktør

Vil du være frivillig instruktør?

Vil du være en del af et stærkt fællesskab, gøre en forskel for andre med diabetes og kunne du tænke dig at blive frivillig instruktør for en motivationsgruppe?

Læs mere om at være instruktør

Danmarkskort1

Find og tilmeld dig en motivationsgruppe

Der er motivationsgrupper fordelt over hele landet.

Find og tilmed dig en motivationsgruppe nær dig