Frokost
Æggesalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
250/60
kJ/kcal
Energi
1
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
4
g
Protein
5
g
Frugt/grønt pr. stk.
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
8 portioner
4 æg
4-5 små asparges (ca. 50 g)
½ bundt purløg
100 g naturel friskost med højst 17% fedt
½ tsk. karry
¼ tsk. salt
hvid peber
Sådan gør du
Kog æggene hårdkogte, og køl dem af. Pil dem.
Skær asparges i tynde skiver. Hak purløg.
Bland asparges, purløg og krydderier sammen med friskost.
Skær æggene i mindre stykker, og vend dem forsigtigt i blandingen.
Smag til med salt, hvid peber og evt. mere karry.
SERVERING
Server æggesalat som pålæg, f.eks. på rugbrød, eller som fyld i en sandwich
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Æggesalaten har et lavt indhold af kulhydrat, og vil i sig selv ikke påvirke dit blodsukker.
Spiser du æggesalat på rug- eller fuldkornsbrød, vil du kunne opleve blodsukkerstigning fra brødet.
PROTEIN
Æg er en god kilde til protein.