Æggesalat Web

Frokost

Æggesalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

250/60

kJ/kcal

Energi

1

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

4

g

Protein

5

g

Frugt/grønt pr. stk.

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

8 portioner

4 æg
4-5 små asparges (ca. 50 g)
½ bundt purløg
100 g naturel friskost med højst 17% fedt
½ tsk. karry
¼ tsk. salt
hvid peber

Sådan gør du

Kog æggene hårdkogte, og køl dem af. Pil dem.

Skær asparges i tynde skiver. Hak purløg.

Bland asparges, purløg og krydderier sammen med friskost.

Skær æggene i mindre stykker, og vend dem forsigtigt i blandingen.

Smag til med salt, hvid peber og evt. mere karry.


SERVERING
Server æggesalat som pålæg, f.eks. på rugbrød, eller som fyld i en sandwich

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Æggesalaten har et lavt indhold af kulhydrat, og vil i sig selv ikke påvirke dit blodsukker.
Spiser du æggesalat på rug- eller fuldkornsbrød, vil du kunne opleve blodsukkerstigning fra brødet.

PROTEIN
Æg er en god kilde til protein.

image-text
KEND DINE KULHYDRATER Forside

Kulhydrater og blodsukker

Kend dine kulhydrater er den nye kogebog, der giver tips til at spise færre kulhydrater og til at vælge kulhydrater af høj kvalitet. Samt 26 lækre opskrifter til inspiration til dagens måltider, udviklet med afsæt i de diabetesvenlige kostråd.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.