Aftensmad
Australsk squashtærte
Ernæringsindhold
Pr. person
825/195
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
14
g
Protein
95
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
4 skiver mager bacon (ca. 50 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 squash (ca. 285 g)
60 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
¾ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
peber
3 æg
50 g revet ost med højst 17 % fedt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C.
Steg baconskiverne på en tør pande, og læg det på et fedtsugende papir. Skær bacon ud i mindre tern.
Hak løget fint, og riv squashen groft med skræl.
Bland mel, bagepulver, salt og peber.
Pisk æggene i en skål, og tilsæt de tørre ingredienser, mens du pisker.
Vend grøntsager, bacon og ost i.
Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad.
Bag tærten ved 180⁰ C i ca. 30 min., til tærten er fast, og overfladen er lysebrun.
Servering
Server squashtærten som let frokostret med råkost og evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan erstatte squash med revne gulerødder.
Du kan bruge serranoskinke i stedet for bacon.
Tip
Som middagsret rækker portionen til 2 personer.