Australsk Squashtærte Web

Aftensmad

Australsk squashtærte

Ernæringsindhold

Pr. person

825/195

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

14

g

Protein

95

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

4 skiver mager bacon (ca. 50 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 squash (ca. 285 g)
60 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
¾ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
peber
3 æg
50 g revet ost med højst 17 % fedt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° C.
Steg baconskiverne på en tør pande, og læg det på et fedtsugende papir. Skær bacon ud i mindre tern.

Hak løget fint, og riv squashen groft med skræl.
Bland mel, bagepulver, salt og peber.

Pisk æggene i en skål, og tilsæt de tørre ingredienser, mens du pisker.
Vend grøntsager, bacon og ost i.
Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad.

Bag tærten ved 180⁰ C i ca. 30 min., til tærten er fast, og overfladen er lysebrun.

 

Servering

Server squashtærten som let frokostret med råkost og evt. fuldkornsbrød til.

 

Variation

Du kan erstatte squash med revne gulerødder.

Du kan bruge serranoskinke i stedet for bacon.

 

Tip

Som middagsret rækker portionen til 2 personer.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.