
Morgenmad
Gulerods-overnight spelt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
1450/345
kJ/kcal
Energi
47
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
16
g
Protein
65
g
Frugt/grønt pr. stk.
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 portion
1 gulerod (ca. 65 g)
1 dl speltflager (ca. 50 g)
2 dl yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt
½ tsk. kanel
1 knivspids salt
Sødemiddel svarende til 10 g sukker
¼ tsk. vaniljesukker
1 spsk. valnødder til topping
Sådan gør du
Riv guleroden på den grove side af rivejernet. Bland gulerod, speltflager, yoghurt, sødemiddel og krydderier sammen. Kom det i et glas med låg på, og stil det i køleskabet natten over. Næste morgen: Rør godt rundt i blandingen. Hak valnødderne, og kom dem ovenpå som topping.
SERVERING
Server gulerods-overnight spelt som morgenmad.
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Denne opskrift har et højt indhold af kulhydrat. Du kan evt. tage lidt færre gryn, hvis du ønsker færre kulhydrater. Vælger du grovvalsede havregryn i stedet for spelt, får du ca. 3 g færre kulhydrater. Både spelt og havregryn er gode kilder til fuldkorn.
FEDT
Fedtet i opskriften kommer primært fra valnødder og yoghurt. Valnødder er en god kilde til det sunde, umættede fedt.