Overnight Gryn Med Gulerod Web

Morgenmad

Gulerods-overnight spelt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

1450/345

kJ/kcal

Energi

47

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

16

g

Protein

65

g

Frugt/grønt pr. stk.

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 portion

1 gulerod (ca. 65 g)

1 dl speltflager (ca. 50 g)

2 dl yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt

½ tsk. kanel

1 knivspids salt

Sødemiddel svarende til 10 g sukker

¼ tsk. vaniljesukker

1 spsk. valnødder til topping

Sådan gør du

Riv guleroden på den grove side af rivejernet. Bland gulerod, speltflager, yoghurt, sødemiddel og krydderier sammen. Kom det i et glas med låg på, og stil det i køleskabet natten over. Næste morgen: Rør godt rundt i blandingen. Hak valnødderne, og kom dem ovenpå som topping.

SERVERING

Server gulerods-overnight spelt som morgenmad.

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Denne opskrift har et højt indhold af kulhydrat. Du kan evt. tage lidt færre gryn, hvis du ønsker færre kulhydrater. Vælger du grovvalsede havregryn i stedet for spelt, får du ca. 3 g færre kulhydrater. Både spelt og havregryn er gode kilder til fuldkorn.

FEDT
Fedtet i opskriften kommer primært fra valnødder og yoghurt. Valnødder er en god kilde til det sunde, umættede fedt.

image-text
KEND DINE KULHYDRATER Forside

Kulhydrater og blodsukker

Kend dine kulhydrater er den nye kogebog, der giver tips til at spise færre kulhydrater og til at vælge kulhydrater af høj kvalitet. Samt 26 lækre opskrifter til inspiration til dagens måltider, udviklet med afsæt i de diabetesvenlige kostråd.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.