Aftensmad
Knoldselleribøf
Ernæringsindhold
Pr. person
850/200
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
9
g
Protein
280
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 knoldselleri (ca. 1 kg med skræl)
salt, peber
1 spsk. flydende fedtstof
4 skiver serranoskinke (ca. 60 g)
5 dl grøntsagsbouillon
2 spsk. citronsaft
2-3 stængler frisk salvie
lidt sovsejævner
1 pose babyspinat (ca. 125 g)
Sådan gør du
Skær 4 tykke skiver knoldselleri, ca. 1½-2 cm. Krydr med salt og peber på begge sider.
Steg dem på en varm pande i fedtstoffet, til de har fået lidt farve på begge sider.
Skru ned for varmen, og lad dem stege videre, til de er møre, ca. 10 min.
Vend dem et par gange undervejs.
Tag bøfferne af panden og hold dem varme, og skru op for varmen.
Steg serranoskinken sprød, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Tilsæt bouillon, citronsaft og salvie til panden, og lad det koge lidt ind.
Smag til med salt, citron og evt. mere salvie. Lad simre i ca. 5 min.
Fjern salvien, og jævn sovsen til ønsket konsistens.
Anret knoldselleribøfferne med pandesovs, et stykke sprødt serranoskinke og frisk spinat på toppen.
Servering
Server knoldselleribøffen som en let frokostret, evt. med fuldkornsbrød eller salat til.