Koteletter Med Ovnbagte Groent Og Kartofler Web

Koteletter med ovnbagte grøntsager og kartofler

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

2050/490

kJ/kcal

Energi

34

g

Kulhydrat

19

g

Fedt

39

g

Protein

265

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 portioner

400 g rosenkål (ca. 6 dl)
2 gulerødder (ca. 130 g)
240 g kartofler, gerne små

Marinade
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
peber
2 svinekoteletter (ca. 180 g)
1 tsk. olie

Krydderurtedressing
1½ dl græsk yoghurt 2 %
4 spsk. finthakkede krydderurter, f.eks. purløg eller dild

Sådan gør du

Skær rosenkål i halve, og gulerødder i stykker på ca. 2-3 cm. Skær kartofler i halve eller kvarte, hvis de er store.

Bland en marinade af knust hvidløg, salt, peber og olie, og vend det med grøntsager og kartofler.

Kom grøntsager og kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen ved 175 °C i 35-40 min.

Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem på en pande i fedtstoffet i 3-4 min på hver side, afhængig af tykkelse.

Bland krydderurtedressingen sammen, og smag til.

SERVERING
Server koteletter sammen med de ovnbagte grøntsager, kartofler og krydderurtedressing.

Tip Fx Til Opskrift

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Kartoflerne i opskriften bidrager med ca. 20 g kulhydrat pr. portion. Vil du gerne spise færre kulhydrater, kan kartoflerne udskiftes med flere grøntsager. Du kan også bruge Power potatoes, som har et lavere indhold af kulhydrat.

FEDT
Kød er en kilde til mættet fedt. Vælg derfor koteletter med højst 10 % fedt, eller skær synligt fedt fra, før du spiser.

PROTEIN
Koteletter og andet svinekød har et højt indhold af protein.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.