Frokost
Makrelsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
750/180
kJ/kcal
Energi
1
g
Kulhydrat
16
g
Fedt
10
g
Protein
50
g
Frugt/grønt pr. stk.
1
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 portioner
1 dåse makrel i tomat (125 g)
1 spsk. mayonnaise
1 lille blad hvidkål (ca. 30 g)
5 radiser (ca. 50 g)
½ bundt purløg
evt. salt, peber
Sådan gør du
Findel makrel i tomat med en gaffel, og rør mayonnaisen i. Snit hvidkålen i fine strimler. Skær radiserne i tynde skiver. Snit purløg fint. Bland kål, purløg og radiser i makrelsalaten. Smag evt. til med salt og peber.
SERVERING
Spis makrelsalat som pålæg på fuldkornsrugbrød eller dit foretrukne brød.
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Makrelsalat indeholder ikke kulhydrat. Kål bidrager med kostfibre. I denne opskrift er det en lille mængde, men kålen giver salaten sprødhed og er et bidrag til at få grøntsager i dagens måltider.
FEDT
Makrel er en fed fisk og en god kilde til omega-3 fedtsyrer og vitamin D. Du kan spise fersk fisk som konserves eller fra frost.
PROTEIN
Fisk er en god kilde til protein. Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 350 g fisk om ugen - varier mellem forskellige typer fisk.