Makrelsalat Web

Frokost

Makrelsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

750/180

kJ/kcal

Energi

1

g

Kulhydrat

16

g

Fedt

10

g

Protein

50

g

Frugt/grønt pr. stk.

1

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 portioner

1 dåse makrel i tomat (125 g)

1 spsk. mayonnaise

1 lille blad hvidkål (ca. 30 g)

5 radiser (ca. 50 g)

½ bundt purløg

evt. salt, peber

Sådan gør du

Findel makrel i tomat med en gaffel, og rør mayonnaisen i. Snit hvidkålen i fine strimler. Skær radiserne i tynde skiver. Snit purløg fint. Bland kål, purløg og radiser i makrelsalaten. Smag evt. til med salt og peber.

SERVERING

Spis makrelsalat som pålæg på fuldkornsrugbrød eller dit foretrukne brød.

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Makrelsalat indeholder ikke kulhydrat. Kål bidrager med kostfibre. I denne opskrift er det en lille mængde, men kålen giver salaten sprødhed og er et bidrag til at få grøntsager i dagens måltider.

FEDT
Makrel er en fed fisk og en god kilde til omega-3 fedtsyrer og vitamin D. Du kan spise fersk fisk som konserves eller fra frost.

PROTEIN
Fisk er en god kilde til protein. Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 350 g fisk om ugen - varier mellem forskellige typer fisk.

image-text
KEND DINE KULHYDRATER Forside

Kulhydrater og blodsukker

Kend dine kulhydrater er den nye kogebog, der giver tips til at spise færre kulhydrater og til at vælge kulhydrater af høj kvalitet. Samt 26 lækre opskrifter til inspiration til dagens måltider, udviklet med afsæt i de diabetesvenlige kostråd.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.