Fiskefileter i urtesovs

Rodfrugter

Efteråret og vinteren byder på gode danske rodfrugter som rødbeder, persillerod og pastinak. Rodfrugterne hører til de grove grøntsager, da de indeholder mange kostfibre og dermed mætter godt. De er også rige på vitaminer og mineraler.

Rodfrugter eller rodurter, som de også kaldes, kan du spise rå, kogte, stegte, ovnbagte og flere af dem også syltede. De er lækre i f.eks. supper, sammenkogte retter, ovnretter, sovse, salater og andet grøntsagstilbehør.

Du kan også ”gemme” rodfrugter i mange retter, hvis familien ikke er så vild med mange grøntsager. Tilsæt f.eks. revne gulerødder og persillerødder til kødsovsen. Kog og blend pastinakker ud i grøntsagssuppen, så bliver den fyldig og cremet, eller kog og blend rodfrugterne ud i sovsen til f.eks. grydestegt kød eller fjerkræ. Og kom revne rodfrugter i brød og boller.

Prøv f.eks. disse fem opskrifter på lækre retter med rodfrugter.