Rejselegater
Diabetesforeningen uddeler hvert år legater til ph.d.-studerende, der gerne vil studere i udlandet. Læs legatmodtagernes historier og find ansøgningsskema her.
Diabetesforeningen uddeler hvert år legater til ph.d.-studerende, der gerne vil studere i udlandet. Læs legatmodtagernes historier og find ansøgningsskema her.
Forskning i diabetes er et afgørende element for at udvikle bedre behandling. Derfor uddeler Diabetesforeningen rejselegater til ph.d.-studerende, så de kan komme ud i verden og dygtiggøre sig som forskere, opbygge et internationalt netværk og komme i kontakt med den nyeste viden på diabetesområdet.
Diabetesforeningen støtter ph.d. studerende, der arbejder med medicinsk, naturvidenskabelig, samfundsvidenskabelig eller humanistisk forskning i relation til mennesker med diabetes eller til forebyggelse af diabetes.
Diabetesforeningen ønsker med rejselegaterne at støtte ph.d. studerende, som ønsker at dygtiggøre sig gennem internationale ophold eller konferencer.
Diabetesforeningen uddeler i løbet af 2022 i alt tolv rejselegater á kr. 10.000.
Modtager du et rejselegat fra Diabetesforeningen, består afrapporteringen af en SoMe aktivitet, som du udformer i samarbejde med vores kommunikationsafdeling.
Legaterne er finansieret af Diabetesforeningens lotterier.
Hent vejledningen til at ansøge om Diabetesforeningens rejselegater
Diabetesforeningen uddeler i løbet af 2022 i alt tolv rejselegater á kr. 10.000.
Ansøgningsfrister i 2022:
Svar kan forventes 14 dage efter ansøgningsfristen.
Modtager du et rejselegat fra Diabetesforeningen, består afrapporteringen af en SoMe aktivitet, som du udformer i samarbejde med vores kommunikationsafdeling.
I maj 2022 bevilligede Diabetesforeningen tre rejselegater à kr. 10.000 til:
Mette Louise Blouner Gram Kjærulff, ph.d.-studerende. Forsker i effekten af intermitterende faste på hjertets substratmetabolisme, insulinresistens og hjernens perfusion. Støtten skal gå til et 2 måneders forskningsophold på Université de Sherbrooke (UdS) i Quebec, Canada i oktober og november 2022.
Karen Rytter, ph.d.-studerende. Forsker i insulinpumpebrugeres behov for løbende undervisning, støtte og sparring i hverdagen med insulinpumpe og type 1 diabetes. Støtten skal gå til et 2 ½ uges forskningsophold på Babara Davis Center for Diabetes (BDCD) ved University of Colorado School of Medicine, samt deltagelse i ”The American Diabetes Association’s 82nd Scientific Sessions” (ADA) i New Orleans 2.-7. Juni 2022.
Natja Launbo, ph.d.-studerende. Forsker i timingen af træning og dennes betydning for appetit, fødevarepræferencer og kardio-metaboliske risikomarkører hos personer med overvægt og type 2 diabetes. Støtten skal gå til et forskningsophold på 14 dage til School of Psychology, University of Leeds i Storbritannien i august 2022.
I februar 2022 bevilligede Diabetesforeningen tre rejselegater à kr. 10.000 til:
Nicoline Ostermann Lorenzen, ph.d.-studerende. Forsker i størkningsproteinet fibrinogen, som bl.a. spiller en rolle i udviklingen af blodpropper i hjernen hos type-2 diabetikere. Støtten skal gå til deltagelse i konferencen ”International Fibrinogen Research Society Workshop (IFRS) d. 12-16 juni 2022.
Astrid Andrea Schultz, ph.d.-studerende. Forsker i, om kontinuerlig glukosemåling kan bidrage til øget livskvalitet blandt personer med type-2 diabetes i Danmark. Støtten skal gå til et to måneders forskningsophold ved King’s College London i september 2022.
Anders Mark Sandbergh Stouge ph.d.-studerende. Forsker i ’indsigt i den biomekaniske dysfunktion ved diabetisk myopati’ som har til formål at arbejde videre på at forstå muskeldysfunktionen ved diabetes. Projektet er et samarbejde mellem Neurologisk afdeling, Steno Diabetes Center Aarhus og MR-forskningscenteret Aarhus, hvor de specifikt ønsker at se på hvordan overvægt og diabetes, uafhængigt af diabetisk nervebetændelse, påvirker musklerne og deres funktion. Støtten skal gå til et forskningsophold hos Jane Kent ved University of Massachusetts Amherst af 4 ugers varighed i april 2022.