MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Anette Thorup

Anette Thorup Mød En FrivilligNavn: Anette Holm Thorup
Alder: 25 år
Været frivillig siden: januar 2017

Hvordan endte du med at blive frivillig i Diabetesforeningen?

Jeg endte med at blive frivillig i Diabetesforeningen, fordi jeg gerne ville arbejde med diabetes i praksis og styrke mit CV til det kommende arbejdsmarked, efter jeg har færdiggjort mit speciale til september 2017. Jeg skrev en mail diabetesforeningen, at jeg gerne ville lave frivilligarbejde. Jeg blev kontaktet af Miriam Munksgaard, da de manglende en frivillig person til at være træner for deres motionsfodbold for mænd med type 2 diabetes og hjerte-kar-problemer på Frederiksberg. Efter nogle e-mails frem og tilbage og en personlig samtale blev Miriam og jeg enige om, at jeg skulle være den nye træner.

Hvad motiverer dig i dit arbejde som frivillig i Diabetesforeningen?

Det, der motiverer mig, er den altid varme velkomst fra mændenes side, selvom træningen foregår udendørs i 3-5 grader, og vi er klædt i vanter og hue. Jeg synes, det er en fornøjelse, at spille fodbold med mændene og se den dynamik og holdånd, der er mellem dem. Derudover er det også vigtigt for mig, at jeg er med til at gøre en forskel for mændene.

Hvad laver du som frivillig?

Jeg er fodboldtræner for holdet, så er jeg bindeleddet mellem diabetesforeningen og fodboldholdet. Derudover står jeg for det rent lavpraktiske; sende e-mails til deltagerne, står for selve træningen, laver en grundig opvarmning, styrer tiden, og ikke mindst sørger jeg for, at alle har det godt.

Hvad får du personligt ud af at være frivillig?

Jeg går altid hjem med et smil på læben og sved på panden efter en times fodbold med mændene. Udover, at jeg kommer i godt humør og kan lægge mine studiebøger væk, så giver det at være frivillig adgang til en masse kontakter, og ikke mindst praksis erfaring, som jeg håber, at jeg kan anvende i mine efterfølgende jobs.  

Fortæl om en af dine bedste oplevelser som frivillig

Jeg har ikke været frivillig så længe, da jeg startede januar 2017. Så der kan nå at komme mange gode oplevelser endnu. Men noget af det bedste er klart, at se mændene i deres jublescene over en god scoring. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes