Diabetesforeningens formand fylder rundt

Den 6. oktober kan Diabetesforeningens formand, Jørgen Andersen, fejre 50-års fødselsdag.

Jørgen Andersen 3 Web Y5A4649
06. oktober 2021 | Af Simon Festersen sfe@diabetes.dk

Jørgen Andersen kender alt til livet med diabetes.

Selv har han haft type 1-diabetes i 36 år, ligesom hans ældste datter fik diabetes som fireårig. Hans indgående kendskab til diabetes som barn, ung, voksen, ægtefælle, pårørende og far har først og fremmest gjort ham til en troværdig formand, der altid ved, hvad han taler om. Samtidig har Jørgen Andersen et skarpt analytisk blik for, hvad der gavner foreningen og dens knap 100.000 medlemmer bedst.

Det står klart for enhver efter hans 12 års engagement i Diabetesforeningen.

Når jeg går ind i noget, gør jeg det for at påvirke processerne. Det motiverer mig at skabe resultater og værdi for dem, vi arbejder for

Først som bestyrelsesmedlem i Skives lokalforening, dernæst formand, inden han i 2013 trådte ind i Diabetesforeningens Hovedbestyrelse. Ansvaret, der fulgte med, faldt Jørgen Andersen meget naturligt, og derfor var han heller ikke i tvivl, da han måtte træde til som konstitueret formand seks år senere. I 2020 tog han skridtet videre og blev valgt ind som formand i Diabetesforeningen – endda med klart stemmeflertal, hvilket også vidner om den enorme opbakning, Jørgen Andersen møder i baglandet.

I den nye rolle som formand fremførte han visionen om at gøre Diabetesforeningen til det naturlige centrum for alt, der handler om forhold for mennesker med diabetes. Og der blev ikke lagt fingre imellem.

- Vi skal aldrig være bange for at stille krav, gå kritisk til værks og sætte tingene på spidsen. Vi ved af erfaring, at den tilgang er med til at sikre os en plads, hvor beslutningerne bliver taget, sagde han i Diabetesforeningens medlemsmagasin, september 2020.

Læs også: Artikler med Jørgen Andersen fra medlemsmagasinet

Jørgen Andersen har allerede sat en sikker kurs for Diabetesforeningen. Nu som dengang har hans tilgang været den samme.

- Når jeg går ind i noget, gør jeg det for at påvirke processerne. Det motiverer mig at skabe resultater og værdi for dem, vi arbejder for.

Til daglig arbejder Jørgen Andersen som salgschef i hvidevarekoncernen Miele Professional. Når der er tid til det, nyder han at bruge tid med familien, hoppe på motionscyklen eller tage på campingtur i Danmark og Europa.

Diabetesforeningen afholder fødselsdagsreception på kontoret i Glostrup den 7. oktober klokken 15-17.