Braiseret Spidskål Med Kikærter Web

Vegetarkost

Braiseret spidskål med kikærter

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1500/360

kJ/kcal

Energi

33

g

Kulhydrat

16

g

Fedt

15

g

Protein

250

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 spidskål (ca. 800 g)
2 spsk. flydende fedtstof
2 løg, gerne skalotteløg (ca. 200 g)
½-1 rød chili
1 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 dl røde linser (ca. 75 g)
2 dl grøntsagsbouillon
1 stor dåse light kokosmælk (400 ml)
1 dåse kikærter (ca. 240 g drænet)
salt, peber
evt. frisk koriander og chili til pynt

Sådan gør du

Skær spidskål i kvarte på langs, og drys med lidt salt på de skårne sider.

Steg spidskålene på hver skårne side i halvdelen af fedtstoffet i en stor sauterpande, til det tager lidt farve.

Tag dem af, og stil dem til side.

Snit løg og chili fint, og steg dem i resten af fedtstoffet. Tilsæt krydderier.

Skyl linserne, og tilsæt dem samt bouillon. Lad det koge lidt op.

Tilsæt kokosmælk og kikærter, og rør rundt.

Kom spidskålene tilbage på panden, og hæld noget af væsken over dem.

Dæk panden med et låg, og lad retten simre i ca. 15 min.

Servering

Pynt evt. retten med lidt friske korianderblade og fintsnittet chili. Server braiseret spidskål med kikærter med fuldkornsbulgur eller fuldkornsbrød til.

image-text
Maet Paa Din Maade

....Opskriften findes i

Mæt på din måde

I Diabetesforeningens kogebog ’Mæt på din måde’ er der 25 opskrifter på henholdsvis middelhavskost, vegetar- og low carb-kost. Kogebogen er inspireret af konsensusrapport fra den amerikanske diabetesforening ADA og den europæiske diabetessammenslutning EASD fra 2018, som viser, at man ikke kan udpege én rigtig måde at spise på, når man har type 2-diabetes.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.