Brunkagemuffins med nøddeknas

Desserter og kager

Brunkagemuffins med nøddeknas

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

725/175

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

3

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

32

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 stk.

2 æg
50 g brun farin eller rørsukker
50 g flydende margarine
1 appelsin, usprøjtet
75 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
50 g Perfect Fit eller andet bagesødemiddel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. brunkagekrydderi

 

Nøddeknas

20 g fuldkornscornflakes (ca. 1 dl)
75 g nødder, gerne blandede f.eks. valnødder, paranødder, hasselnødder (ca. 1½ dl)
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. fintreven appelsinskal

Sådan gør du

Pisk æg og farin godt sammen. Tilsæt margarine.

Halver appelsinen, og pres saften ud (ca. 1 dl).

Bland de to meltyper med sødemiddel, bagepulver og brunkagekrydderi, og sigt det i, mens du pisker.

Fordel dejen i 12 muffinforme. Fyld dem kun ca. 2/3 op.

Knus cornflakesene groft. Hak nødderne groft, og bland dem med cornflakes, margarine og appelsinskal. Fordel blandingen på kagerne.

Bag muffinsene ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en rist.

Servering

Server brunkagemuffins med nøddeknas som dessert.