Couscous-sommersalat

Tilbehør, Salater

Couscous-sommersalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1450/350

kJ/kcal

Energi

45

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

17

g

Protein

225

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

3 dl (forkogte) fuldkornscouscous (ca. 200 g)
300 g grønne ærter – friske eller frosne
1 bakke champignon (ca. 250 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
250 g vandmelon
75 g salattern med højst 17 % fedt
6 spsk. finthakkede friske krydderurter efter eget valg (ca. 30 g)


Marinade
1 spsk. olie
½ citron, usprøjtet
salt, peber

Sådan gør du

Tilbered couscousgrynene efter anvisning på emballagen, og afkøl dem herefter.

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skær rødløget i små tern. Skær vandmelonen i tern, eller lav den til kugler med et kuglejern. Hak krydderurterne fint.

Bland ærter, champignon, melon, salattern og krydderurter forsigtigt sammen med couscousgrynene.

Riv skallen af den halve citron fint. Pres saften. Rør saft og skal sammen med olie. Smag marinaden til med salt og peber.

Servering

Server couscous-sommersalat til f.eks. lam eller kylling.

Alternativ

Bulgur kan anvendes i stedet for couscous.

2 friske ferskner eller 2-3 friske figner kan anvendes i stedet for vandmelon.