Fiskesalat

Kolde retter

Fiskesalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1150/275

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

21

g

Protein

140

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1-2 hellefiskefileter, gerne frosne (ca. 300 g)

1 citron

1 skive hvidkål (ca. 200 g)

1 stor gulerod (ca. 145 g)

2 dl ærter (ca. 120 g)

2 stilke bladselleri (ca. 60 g)

½ lille rødløg (ca. 25 g)

 

Dressing

2 dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

2 spsk. sød fransk sennep

1 dl friske hakkede krydderurter efter smag, f.eks. dild, persille, kørvel

salt, hvid peber

 

Pynt

2 æg

Sådan gør du

Tø hellefiskefileterne op, hvis de er frosne. Halver citronen, og pres saften ud. Damp fisken i lidt vand tilsat 1 spsk. citronsaft, et par kviste af krydderurterne, salt og peber, gerne som hele peberkorn.

Damp fisken i 5-10 min., til den er kogt. Lad den afkøle.

Snit hvidkålen meget fint. Riv gulerødderne groft. Tø ærterne op, hvis de er frosne. Snit blegsellerien fint. Pil rødløget, halver og skær det i tynde skiver. Bland grøntsagerne.

Rør syrnet mælkeprodukt med resten af saften fra den halve citron, sennep, krydderurter, salt og peber og smag til. Bland dressingen i salaten, der gerne må trække ca. 1 time i køleskab.

Kog æggene og afkøl dem.

Del hellefisken i mindre stykker, gerne hvor fiskekødet deler sig i flager. Bland kødet forsigtigt i salaten eller læg det ovenpå.

Pynt salaten lige inden servering med æg skåret i både, evt. krydderurter og skiver af den sidste halve citron.

Servering

Server fiskesalat som frokostret med f.eks. fuldkornsbrød til.

Alternativ

2 ferske laksefileter (ca. 250-300 g) kan anvendes i stedet for hellefisk. Røget ørred eller varmrøget laks er også lækkert i salaten og skal ikke tilberedes før brug.

Du kan bruge spidskål i stedet for hvidkål.