Kammerjunkere

Desserter og kager

Kammerjunkere

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

100/25

kJ/kcal

Energi

3

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

0

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

49

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 80 stk.

180 g hvedemel (ca. 3 dl)

120 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)

75 g flydende margarine (ca. ¾ dl)

20 g sukker

55 g søde- og bagemiddel, f.eks. Perfect Fit

1 tsk. bagepulver

½-1 tsk. citronskal

½ dl skummet- eller minimælk

1 æg

Sådan gør du

Bland de to meltyper i en skål. Tilsæt fedtstof, og rør det i melet.

Bland sukker, Perfect Fit og bagepulver, og drys det i dejen. Tilsæt også den revne citronskal.

Pisk mælk og æg sammen, hæld det i, og ælt det hele sammen til en fast dej.

Del dejen og rul den til stænger. Skær disse i 40 stykker, der trilles til kugler og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal have en diameter på mellem 2 og 3 cm.

Bag kammerjunker-kuglerne ved 225° C i 8-10 min. på næstøverste ovnrille.

Tag pladen ud, og skær kuglerne igennem med en skarp kniv, gerne med takket skær – kuglerne er varme.

Læg de halverede kugler på bagepladen med skærefladen opad, og sæt dem tilbage i ovnen, der slukkes. Kammerjunkerne skal nu have lov til at tørre ved ovnens eftervarme i ca. 25-30 min., evt. med ovnlågen lidt på klem.

Køl kammerjunkerne af på en rist, og læg dem derefter i en kagedåse beklædt med bagepapir.

Servering

Server kammerjunkerne til koldskål.

Variation

Du kan tilsætte kardemomme eller vaniljesukker i stedet for citronskal.