Kartofler med rygeost

Tilbehør

Kartofler med rygeost

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1025/245

kJ/kcal

Energi

35

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

17

g

Protein

155

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

200 g grønne ærter (ca. 3½ dl)
600 g små pillekartofler (ca. 9 stk.)
1 lille blomkål (ca. 275 g)
1 bundt radiser (ca. 150 g)
½ bundt purløg


Creme
1 lime
1 bæger rygeost uden kommen (ca. 175 g)
2 dl græsk yoghurt 2 %
salt, peber

Sådan gør du

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Kog kartoflerne, afkøl og pil dem. Skær dem i skiver. Del blomkålen i små buketter. Skær radiserne i tynde skiver. Klip purløg fint.

Creme

Halver og pres limen. Rør limesaften sammen med de øvrige ingredienser, og smag til. Bland kartofler, grøntsager og creme forsigtigt sammen. Smag til med salt og peber.

Servering

Server kartofler med rygeost til f.eks. grillet fisk, fjerkræ eller en grøntsagsret.

Variation

Syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt kan anvendes i stedet for græsk yoghurt.