Knoldselleribof Web

Aftensmad

Knoldselleribøf

Ernæringsindhold

Pr. person

850/200

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

9

g

Protein

280

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 knoldselleri (ca. 1 kg med skræl)
salt, peber
1 spsk. flydende fedtstof
4 skiver serranoskinke (ca. 60 g)
5 dl grøntsagsbouillon
2 spsk. citronsaft
2-3 stængler frisk salvie
lidt sovsejævner
1 pose babyspinat (ca. 125 g)

Sådan gør du

Skær 4 tykke skiver knoldselleri, ca. 1½-2 cm. Krydr med salt og peber på begge sider.

Steg dem på en varm pande i fedtstoffet, til de har fået lidt farve på begge sider.

Skru ned for varmen, og lad dem stege videre, til de er møre, ca. 10 min.

Vend dem et par gange undervejs.

Tag bøfferne af panden og hold dem varme, og skru op for varmen.

Steg serranoskinken sprød, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Tilsæt bouillon, citronsaft og salvie til panden, og lad det koge lidt ind.

Smag til med salt, citron og evt. mere salvie. Lad simre i ca. 5 min.

Fjern salvien, og jævn sovsen til ønsket konsistens.

Anret knoldselleribøfferne med pandesovs, et stykke sprødt serranoskinke og frisk spinat på toppen.

 

Servering

Server knoldselleribøffen som en let frokostret, evt. med fuldkornsbrød eller salat til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.