Koldskåldsmusse Ny Web

Dessert

Koldskålsmousse

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

575/135

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

8

g

Protein

40

g

Frugt/grønt pr. stk.

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 portioner

4 blade husblas
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
saften fra ½-1 citron
3 dl kærnemælk
3 dl kefir eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
sødemiddel svarende til 100 g sukker, gerne flydende
1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 35 g)
150 g friske jordbær (ca. 2½ dl)
1 spsk. sukker
8 stk. kammerjunkere, gerne fuldkorn (ca. 30 g)
evt. citronmelisse til pynt

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, evt. i en lille smule sukker.

Pres saften af citronen, og kom den i en gryde sammen med vaniljekorn og kærnemælk. Varm blandingen op uden at lade det koge, og smelt husblassen i den varme væske.

Tilsæt kefir til den varme væske, og rør godt rundt.

Tilsæt sødemiddel, og smag til med citronsaft og evt. mere sødemiddel.

Pisk æggehviderne til stive toppe, og fold lidt af koldskålsmassen i.

Fold resten i, så æggehviderne fordeles jævnt.

Fordel moussen i 4 glas, og stil dem på køl i mindst 4 timer, gerne natten over, indtil de er stivnet. Rør evt. et par gange i dem i starten, så moussen ikke skiller.

Skær jordbærrene i halve, og bland dem med sukkeret.

 Lad dem trække i køleskabet i min. 30 min.

Knæk kammerjunkerne over i mindre stykker.

Servering

Server koldskålsmousse med kammerjunkere og jordbær over. Pynt evt. med citronmelisse.

Tip Fx Til Opskrift

Tip

Hvis du gerne vil have en lidt mere fast og cremet mousse, kan du undlade æggehviderne.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.