Lynstegt marineret lever

Varme retter

Lynstegt marineret lever

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

975/235

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

17

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

300 g kalve- eller svinelever
1 løg (ca. 100 g)
½ lille hvidkål (ca. 300 g)
1 lille pastinak (ca. 100 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
1 fennikel (ca. 150 g)
1 spsk. fedtstof, gerne olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
salt, peber


Marinade
1 fed hvidløg
½ citron
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olie

Sådan gør du

Pres hvidløget. Riv ca. ¼ tsk. citronskal af citronen, inden den presses. Bland hvidløg, citronskal og -saft med balsamico og olie.

Rens leveren for sener, og skær den i tynde strimler. Læg leverstrimlerne i marinaden i mindst 30 min. – gerne længere i køleskab.

Pil løget, halver det, og skær det i tynde skiver. Snit hvidkålen fint. Skær pastinak og gulerødder i tynde stave. Halver fenniklen, og fjern rodenden. Snit fenniklen fint.

Varm fedtstoffet op på en pande, gerne en sauterpande eller en wok. Tag leverstrimlerne op af marinaden, og lad dem dryppe af. Steg leveren i 3-4 min., og krydr med salt og peber. Tag leveren af panden.

Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i 6-8 min. Drys rosmarin, og smag til med salt og peber.

Tilsæt leverstrimlerne igen, og varm dem i et par min. sammen med grøntsagerne.

Servering

Server f.eks. fuldkornsris eller blomkålsris og salat til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.