Middelhavstærte

Varme retter

Middelhavstærte

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1575/375

kJ/kcal

Energi

37

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

21

g

Protein

210

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Dej

100 g yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt

2 spsk. flydende fedtstof

75 g fuldkornsspeltmel (ca. 1½ dl)

60 g hvedemel (ca. 1 dl)

½ tsk. salt

 

Fyld

1 dåse artiskokhjerter (ca. 210)

1 bakke cherrytomater (ca. 200 g)

2 porrer (ca. 430 g)

1 tsk. flydende fedtstof

1 lille bæger hytteost (ca. 250 g)

3 æg

1 spsk. majsstivelse

1 tsk. tørret timian

1 tsk. salt

peber

 

ekstra cherrytomater til pynt (kan udelades)

Sådan gør du

Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.

Smør et tærtefad på ca. 24 cm i diameter. Rul dejen ud, læg den i fadet, og tryk den godt ud i kanterne. Skær overskydende dej af. Du kan presse evt. overskydende dej ned i bunden af tærtefadet. Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.

Dræn artiskokkerne for vand, og skær dem i kvarte. Skær cherrytomaterne i halve (gem gerne nogle til pynt). Skær porrerne i ringe, og steg dem sammen med cherrytomaterne i fedtstoffet, til de har mistet lidt volumen. De må ikke tage farve.

I en skål blandes hytteost, æg, majsstivelse, timian, salt og peber. Tilføj grøntsagerne, og bland det godt. Hæld fyldet i tærtefadet, og bag i midterste ovnrille i ca. 45 min. Efter de første 10 min. bagetid, anbringes cherrytomater ovenpå tærten som pynt.

Servering

Server middelhavstærte som hovedret med grøn salat (f.eks. Bønnesalat med pesto) og evt. fuldkornsbrød til.

Variation

Du kan bruge løg i stedet for porrer.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.