Mørbradgryde Web

Simremad

Mørbradgryde

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1675/400

kJ/kcal

Energi

31

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

32

g

Protein

250

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 løg (ca. 100 g)
2 røde eller orange peberfrugter (ca. 360 g)
1 stor gulerod (ca. 145 g)
1 lille svinemørbrad (ca. 350 g)
1 spsk. stødt paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
¼ tsk. stødt peber
1 spsk. flydende fedtstof
1 dåse hakkede tomater med smag, f.eks. chili eller oregano (400 g)
100 g champignoner
100 g røde linser (ca. 1¼ dl)
2 dl vand
2½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
salt, peber
evt. majsstivelse til jævning

Sådan gør du

Halver løget, og skær i det i små tern.

Halver peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler.

Skær guleroden i små tern, eller riv den groft.

Fjern hinder på mørbraden, og skær den i tynde skiver.

Bland paprika, salt og peber, og vend mørbradstykkerne i blandingen.

Brun dem på begge sider i fedtstoffet, og tag dem op.

Svits grøntsagerne i det resterende fedtstof i et par min.

Tilsæt hakkede tomater, vand, madlavningsfløde, champignoner, linser og mørbrad.

Lad retten småsimre i ca. 20 min. under låg.

Jævn evt. retten med majsstivelse rørt op i lidt vand eller mælk.

Smag retten til.

Servering

Server f.eks. fuldkornsris, kartofler eller blomkålsris til.

image-text
Farmormad Web

Opskriften findes i...

Farmormad

Lad inspirationen blomstre og lav klassikere som forloren hare, hønsekødsuppe og boller i karry, hvor der er skruet ned for kødet og op for gode proteinkilder fra planteriget og flere grøntsager – uden at gå på kompromis med smagen.

Medlemspris: 69 kroner