Omelet med svampefyld

Varme retter

Omelet med svampefyld

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1050/250

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

20

g

Protein

125

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Omelet
1½ dl vand
1 spsk. kartoffelmel
6 æg
1 tsk. salt
peber
2 tsk. flydende fedtstof

 

Fyld
250 g blandede svampe
1 tsk. flydende fedtstof
250 g grønne bønner (ca. 5 dl)
4 stilke frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
½ frisk rød chili
1 dåse kippers i vand (ca. 130 g)
salt, peber

Sådan gør du

Omelet

Rør vand og kartoffelmel sammen. Tilsæt æggene, og pisk godt. Tilsæt salt og peber. Smelt fedtstoffet på en pande, og tilsæt herefter æggemassen. Steg omeletten ved svag varme i ca. 10 min., til den er næsten stiv.

Tilbered fyldet imens.

Vend omeletten ud på et grydelåg og læg den tilbage på panden, hvor den steger i yderligere et par min. Lad omeletten glide halvt over på et fad. Læg fyldet på den ene halvdel, og fold den anden halvdel over fyldet.

Server omeletten straks.

Fyld

Hak svampene groft. Smelt fedtstoffet, og svits svampene ved høj varme i et par min. Skru ned for varmen, tilsæt bønnerne, og lad dem dampe i et par min. Tilsæt timian og finthakket chili.

Skær kippers i mindre stykker, og vend dem i blandingen. Smag til med salt og peber. Hæld evt. overskydende væske fra.

Servering

Server omeletten som frokostret med rugbrød og evt. råkost til.

Variation

Røget ørred kan erstatte kippers.