Paprikakoteletter i fad

Varme retter

Paprikakoteletter i fad

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1375/330

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

16

g

Fedt

24

g

Protein

220

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 store persillerødder (ca. 320 g)
2 løg (ca. 200 g)
1 lille grøn peberfrugt (ca. 115 g)
1 bakke champignon (250 g)
4 fadkoteletter (ca. 400 g)
salt, peber
½ tsk. paprika
1 spsk. flydende fedtstof

 

Sovs
1 spsk. tomatpuré
3 dl bouillon
1 dl skummet- eller minimælk
2 spsk. majsstivelse
¼ tsk. paprika
evt. 1 knivspids cayennepeber
salt, peber
persille

Sådan gør du

Skær persillerødder, løg og peberfrugt i små tern. Skær champignonerne i skiver.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, og krydr dem med salt, peber og paprika. Brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side i fedtstoffet. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side. Kom koteletterne i et fad, og hold dem varme.

Svits persillerødder og løg på stegepanden i et par min. Tilsæt peberfrugt og champignon, og svits videre i et par min. Hæld grøntsagerne over koteletterne.

Sovs

Kom tomatpuré, bouillon og mælk i en gryde, og kog i et par min. Jævn sovsen, og kog den igennem. Krydr med salt, peber, paprika og evt. et drys cayennepeber, og smag til. Hæld sovsen over koteletter og grøntsager.

Hak persillen, og drys den over retten.

Servering

Server paprikakoteletter i fad med fuldkornsris eller grøntsagstilbehør, f.eks. blomkålsris.

Tip

Du behøver ikke bruge fedtstof, når du skal stege koteletterne. Sæt dem på højkant på en varm pande, så smelter der lidt fedt af, som kan bruges til at stege i. Fedtindholdet i den færdige ret er da ca. 14 g pr. person.