Aftensmad Blomkaalspizza Web

Pizza på blomkålsbund

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1350/320

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

23

g

Fedt

18

g

Protein

175

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 blomkålshoved (ca. 460 g)

1 pakke frisk mozzarellaost (125 g)

3 æg

1 tsk. salt

Fyld

2 bøftomater (ca. 250 g)

1 lille rødløg (ca. 55 g)

5 spsk. pesto (¾ dl)

3 spsk. revet parmesan (ca. 20 g)

1 dl sorte oliven (ca. 50 g)

1 spsk. frisk oregano eller 2 tsk. tørret

Sådan gør du

Halver blomkålen, og del den dernæst i kvarte.

Riv blomkålen groft på et rivejern. Du kan også bruge en blender.

Riv mozzarellaen groft.

Bland blomkål og ost sammen med æg og salt.

Fordel ”dejen” ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og forbag den i 10 min. ved 200 °C.

Fyld

Skær tomater og rødløg i tynde skiver.

Fordel pesto, grøntsager og oliven på den forbagte bund.

Drys oregano og revet parmesan over, og bag pizzaen i ca. 15 min. ved 200 °C

Servering

Server pizzaen straks med salat til.

Variation

Du kan lave bunden af andre grøntsager, f.eks. broccoli, persillerod eller pastinak. Det er en god måde at få brugt sine grøntsagsrester på.

Mad

Tip

Du kan bruge blomkålsris i stedet for at rive et helt blomkål. Kom evt. en rest kylling, røget laks eller rejer på pizzaen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.