Romfromage

Dessert

Romfromage

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1000/240

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

10

g

Protein

-

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 personer

5 blade husblas
30 g mandelsplitter
60 g mørk chokolade
3 dl græsk yoghurt 2 %
skallen af ½ appelsin, usprøjtet
flydende sødemiddel svarende til
ca. 75 g sukker
2 spsk. mørk rom (ca. 30 ml)
1½ dl piskefløde
2 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 100 g)
1 spsk. sukker
evt. bær til pyn

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Rist mandlerne på en tør pande, og køl dem af.

Hak dem fint. Gem lidt mandler til pynt. Hak chokoladen fint.

Bland mandler og chokolade i yoghurten, og riv appelsinskallen i. Tilsæt sødemiddel, og rør godt rundt.

Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe af. Smelt den over vandbad sammen med rommen. Rør det smeltede husblas i yoghurt-blandingen.

Pisk fløden til let skum, og fold den i yoghurten.

Pisk æggehviderne med sukker til stive toppe.

Fold det forsigtigt i blandingen. Smag til med rom, sødemiddel og evt. appelsinskal

SERVERING
Fordel romfromagen i 6 portioner.

Server romfromage som dessert, pyntet med lidt hakket mandel og evt. friske bær.

Mad

Tip

Du kan erstatte piskefløde med Cremefine til piskning, hvis du vil have mindre fedt i. Så indeholder hver dessert ca. 850 kJ og 13 g fedt

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.