Rugpizza med rejer

Varme retter

Rugpizza med rejer

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2600/620

kJ/kcal

Energi

70

g

Kulhydrat

20

g

Fedt

36

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

17

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 dl vand
3 g gær
175 g rugmel (ca. 3½ dl)
1 spsk. olie
½ tsk. salt
ca. 150 g pizzamel (ca. 2½ dl)


Fyld
250 g store rejer
2 dl tomatsovs, gerne færdig pizzasovs
1 stort rødløg (ca. 210 g)
1 stor gulerod (ca. 145 g)
1 dåse artiskokhjerter (240 g)
250 g frisk mozzarella
peber


Pynt
frisk basilikum

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af pizzamelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med plastfolie, og lad dejen hæve i køleskab i mindst 12 timer, gerne længere.

Slå dejen ned, og rul den tyndt ud til 1 stor pizza eller 4 portionspizzaer med en diameter på ca. 20 cm.

Optø og afdryp rejerne, hvis de er frosne.

Smør tomatsovsen ud på pizzabunden. Snit rødløget fint, og fordel det ovenpå. Riv guleroden groft. Afdryp artiskokhjerterne, og fordel dem på bunden sammen med gulerod og rejer. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg den på. Drys peber på.

Bag pizzaen ved 225° C varmluft i 12-15 min. på næstøverste ovnrille.

Servering

Drys basilikumblade på pizzaerne, og server med salat til.

Variation

Erstat rejerne med 1 pakke rødspættefileter (ca. 250 g), som du skærer i mindre stykker.

Fuldkornsdurummel eller hvid fuldkornshvedemel kan erstatte rugmel.

Du kan bruge fuldkornstortilla som bund. Det er en hurtig måde at lave pizza på og med et lavere indhold af kulhydrat.

Tip

Varm bagepladerne i ovnen, træk bagepapiret over på pladerne, og bag pizzaen.

Dejen kan du lave et par dage i forvejen.

Du kan bage pizzaen på en grill.