Salat med bagt græskar og selleri

Tilbehør, Salater

Salat med bagt græskar og selleri

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1375/330

kJ/kcal

Energi

45

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

9

g

Protein

400

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 lille hokkaidogræskar, usprøjtet (ca. 480 g)
1 lille knoldselleri (ca. 300 g)
½ citron, usprøjtet
1 spsk. olie
2 spsk. sennep
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
peber
3 kviste frisk estragon eller 1 tsk. tørret
1-2 håndfulde rucolasalat
50 g tørrede tranebær, kan udelades

Sådan gør du

Fjern kernerne fra græskaret, og del det og sellerien i mindre stykker. Riv skallen af citronen, og pres saften af den. Pres hvidløget, og rør det sammen med citronsaft og -skal, olie, salt og peber og estragon.

Vend grøntsagerne i blandingen, og læg dem i et smurt ovnfast fad eller på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ca. 30 min. ved 180⁰ C, og afkøl derefter grøntsagerne.

Vend rucolasalaten med grøntsagerne lige inden servering, og drys tranebær over retten.

Servering

Server salat med bagte grøntsager som tilbehør til f.eks. kylling, fisk eller en grøntsagsret.

Variation

Du kan erstatte estragon med timian.

Tip

Du kan servere salaten varm. Undlad da rucolasalat og tranebær.

Du behøver ikke at fjerne skallen på hokkaidoen, da den bliver blød ved tilberedning.