Speltsalat

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Speltsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1375/330

kJ/kcal

Energi

42

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

20

g

Protein

205

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

140 g hele speltkerner (ca. 2 dl)
½ l grøntsagsbouillon

 

Marinade
1 spsk. olie
saft af 1 citron
1 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
300 g rabarber
reven skal af usprøjtet citron
2 spsk. flydende honning
1 lille blomkålshoved (ca. 275 g)
250 g nye gulerødder
200 g røget mørbrad

 

Pynt
citronmelisse

Sådan gør du

Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon efter emballagens anvisning, og afkøl dem.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over speltkernerne. Lad kernerne trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Skær rabarberne i mindre stykker. Riv citronskallen. Bland rabarberne med citronskal og honning, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blandingen ved 200° C i ca. 15 min., hvorefter de afkøles.

Del blomkålen i små buketter. Skær gulerødderne i mindre stykker. Skær mørbraden i tynde skiver. Bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber, og pynt med citronmelisse.

Servering

Server speltsalat som en frokostret.

Variation

Røget skinke eller kylling kan erstatte røget mørbrad.