Spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon

Varme retter, Vegetar

Spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2025/485

kJ/kcal

Energi

50

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

36

g

Protein

320

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

500 g helbladet frossen spinat
1 løg (ca. 100 g)
250 g hytteost
2 æg
100 g reven ost med højst 17 % fedt
½ tsk. salt
4½ dl skummet- eller minimælk
1½ spsk. hvedemel
½ tsk. reven muskatnød
salt, hvid peber
ca. 8 fuldkornslasagneplader

 

Drys
40 g reven ost med højst 17 % fedt

 

Salat
1 bundt grønne asparges (ca. 200 g)
½ blomkål (ca. 225 g)
250 g vandmelon
1½ dl blodgrapesaft
1 spsk. rødvinseddike
salt, peber

Sådan gør du

Lasagne

Tø spinaten op, og knug den fri for væde. Bland spinaten med hytteost, æg og ost.

Kog mælken op, og jævn den med hvedemel udrørt i koldt vand, mens du pisker. Kog mælkesovsen i 1-2 min., og smag til med reven muskatnød, salt og peber.

Fordel lasagneplader, spinatfyld og sovs i et ovnfast fad, og drys reven ost over lasagnen. Tilbered lasagnen i ca. 30 min. ved 200° C. på midterste ovnrille.

Salat

Knæk aspargesene i bunden, og halver dem. Del blomkålen i små buketter. Kog asparges og blomkål knap møre i letsaltet vand i ca. 1½ min. Afdryp og afkøl dem herefter.

Udstik melonkødet til runde kugler, og vend dem sammen med asparges og blomkål. Bland grapesaft og eddike sammen, og hæld dem over grøntsager og melon. Smag til med salt og peber.

Servering

Server spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon som hovedret, evt. med fuldkornsbrød til.

Variation

De grønne asparges kan erstattes med hvide asparges. Hvide asparges skrælles, inden de dampes møre.

Blomkål kan erstattes af broccoli.

Tip

Du kan erstatte lasagneplader helt eller delvist med hele dampede kålblade, f.eks. spidskål. Så bliver kulhydratindholdet i retten lavere.