MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rugbrødsboller

Fremgangsmåde

Smuldr rugbrødet, og sæt den i blød i 4 dl vand i 1-2 timer eller natten over.

Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det.
Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i ca. 1 time, tildækket.

Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag bollerne ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.

Afkøl bollerne på en rist.

Servering
Server rugbrødsboller til alle måltider.

Opbevaring
Du kan fryse bollerne.

  • Brød
  • Pr. bolle Energi 760 kJ Kulhydrat 31 g Fedt 3 g Kulhydrat pr. 100 g 40 g
  • 20 stk.

Ingredienser

250 g rugbrød, gerne tørt
4 dl vand
2 dl vand
1 pk. gær (50 g)
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl sesamfrø (ca. 55 g)
200 g rugmel (ca. 4 dl)
100 g havregryn (ca. 3 dl)
ca. 450 g hvedemel (ca. 7½ dl) 

Pensling
1 æg, mælk eller vand

Fremgangsmåde

Smuldr rugbrødet, og sæt den i blød i 4 dl vand i 1-2 timer eller natten over.

Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det.
Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i ca. 1 time, tildækket.

Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag bollerne ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.

Afkøl bollerne på en rist.

Servering
Server rugbrødsboller til alle måltider.

Opbevaring
Du kan fryse bollerne.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes