MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bulgurboller med pærer og vanilje

Fremgangsmåde

Fuldkornsbulgur koges efter anvisning på emballagen og afkøles. Pærerne rives groft. Vandet lunes, og gæren røres ud i det. Pærer, syrnet mælkeprodukt, salt, sukker, fedtstof, vaniljekorn, bulgur og hvid fuldkornshvedemel tilsættes. Hvedemelet kommes i lidt efter lidt, og dejen æltes godt igennem. Den tildækkes og hæver et lunt sted i ca. 45 min. dejen slås ned og formes til 20 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Bollerne efterhæver i ca. 20 min., pensles med syrnet mælkeprodukt og bages ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Bollerne afkøles på en bagerist.

Servering
Bulgurboller med pærer og vanilje spises, som de er.

Variation
Pærer kan erstattes med æbler og vanilje af 1½-2 tsk. stødt kanel

  • Brød
  • Pr. stk.: Energi 600 kJ, Kulhydrat 26 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 37 g
  • 20 stk.

Ingredienser

1 dl rå fuldkornsbulgur (ca. 250 g kogt)
3 let modne skrællede pærer (ca. 300 g)
1 dl vand
50 g gær
2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. flydende fedtstof
kornene af 1 stang vanilje eller 1½ tsk. vaniljesukker
325 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 6 dl)
ca. 325 g hvedemel (ca. 6 dl)

Pensling
syrnet mælkeprodukt

Fremgangsmåde

Fuldkornsbulgur koges efter anvisning på emballagen og afkøles. Pærerne rives groft. Vandet lunes, og gæren røres ud i det. Pærer, syrnet mælkeprodukt, salt, sukker, fedtstof, vaniljekorn, bulgur og hvid fuldkornshvedemel tilsættes. Hvedemelet kommes i lidt efter lidt, og dejen æltes godt igennem. Den tildækkes og hæver et lunt sted i ca. 45 min. dejen slås ned og formes til 20 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Bollerne efterhæver i ca. 20 min., pensles med syrnet mælkeprodukt og bages ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Bollerne afkøles på en bagerist.

Servering
Bulgurboller med pærer og vanilje spises, som de er.

Variation
Pærer kan erstattes med æbler og vanilje af 1½-2 tsk. stødt kanel

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes