MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Overnight rice

Fremgangsmåde

Fjern skallen af granatæblekernerne.

Bland risflager, sesamfrø, vand, skyr, mynte, salt og halvdelen af granatæblekernerne i en beholder, f.eks. et patentglas.

Læg de resterende granatæblekerner øverst.

Lad blandingen trække i køleskab i 10-12 timer.

Servering
Drys hakkede mandler eller nødder over, og server som morgenmad.

Variation
Du kan erstatte fuldkornsrisflager med glutenfri havregryn.
Erstat sesamfrø med chiafrø.

Tip
Du kan købe granatæblekerner på køl eller frost.

  • Morgenmad
  • Pr. portion: Energi 1525 kJ, Kulhydrat 40 g, Fedt 13, Kulhydrat pr. 100 g 16 g
  • 1 person

Ingredienser

40 g fuldkornsrisflager
2 spsk. sesamfrø (ca. 15 g)
½ dl vand
1 dl skyr vanilje uden tilsat sukker
¼ tsk. tørret mynte (kan udelades)
¼ granatæble (ca. 30 g kerner)
1 knivspids salt
1 spsk. hakkede mandler eller hasselnødder

Fremgangsmåde

Fjern skallen af granatæblekernerne.

Bland risflager, sesamfrø, vand, skyr, mynte, salt og halvdelen af granatæblekernerne i en beholder, f.eks. et patentglas.

Læg de resterende granatæblekerner øverst.

Lad blandingen trække i køleskab i 10-12 timer.

Servering
Drys hakkede mandler eller nødder over, og server som morgenmad.

Variation
Du kan erstatte fuldkornsrisflager med glutenfri havregryn.
Erstat sesamfrø med chiafrø.

Tip
Du kan købe granatæblekerner på køl eller frost.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes