MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Orangemuffins

Fremgangsmåde

Skyl og afdryp bønnerne.
Riv ca. 1 tsk. skal af appelsinen. Halver den, og pres saften ud.
Blend bønner appelsinsaft til en jævn masse.
Pisk æg og sukker godt.
Tilsæt puré, margarine og appelsinskal.
Bland de tørre ingredienser sammen. Sigt dem i, mens du pisker.
Hak chokoladen, og rør halvdelen i.
Fordel dejen i 14 muffinsforme.
Bag dem ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille.
Drys resten af chokoladen på muffins, når de har bagt i ca. 15 min.
Afkøl dem på en rist. 

Servering
Server muffins til et mellemmåltid. 

Opbevaring
Du kan fryse muffins. 

Tip
Bag 24 mini-muffins i stedet. Bagetiden bliver nedsat til ca. 15 min.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 575 kJ, Kulhydrat 15 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 27 g
  • 14 stk.

Ingredienser

1 dåse eller karton sorte bønner (ca. 240 g)
1 appelsin, usprøjtet
2 æg
50 g sukker
50 g flydende margarine
søde- og bagemiddel svarende til ca. 50 g sukker f.eks. 40 g Perfect Fit
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
2 spsk. kakao             
2 tsk. bagepulver
1 knsp. fint salt
50 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao

 

Fremgangsmåde

Skyl og afdryp bønnerne.
Riv ca. 1 tsk. skal af appelsinen. Halver den, og pres saften ud.
Blend bønner appelsinsaft til en jævn masse.
Pisk æg og sukker godt.
Tilsæt puré, margarine og appelsinskal.
Bland de tørre ingredienser sammen. Sigt dem i, mens du pisker.
Hak chokoladen, og rør halvdelen i.
Fordel dejen i 14 muffinsforme.
Bag dem ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille.
Drys resten af chokoladen på muffins, når de har bagt i ca. 15 min.
Afkøl dem på en rist. 

Servering
Server muffins til et mellemmåltid. 

Opbevaring
Du kan fryse muffins. 

Tip
Bag 24 mini-muffins i stedet. Bagetiden bliver nedsat til ca. 15 min.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes