MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Havreboller, langtidshævede

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen.

Den skal være klistret.

Dæk skålen, og sæt dejen til hævning i køleskab i mindst 6 timer, gerne natten over.

Sæt dejen med 2 spiseskeer som 16 boller på en bageplade med bagepapir. Skyl evt. skeerne i koldt vand, så kan du lettere forme bollerne.

Pens evt. bollerne med mælk, syrnet mælkeprodukt eller sammenpisket æg.

Stil ovnen på 200° C og varmluft, og sæt bollerne i kold ovn. Bag dem i ca. 25 min. på midterste ovnrille, til de er bagte.

Afkøl bollerne på en rist.

Servering
Server havreboller med ost eller pålæg eller som tilbehør til salat eller anden mad.

Opbevaring
Du kan fryse bollerne.

Variation
Erstat 2 dl vand med 2 dl syrnet mælkeprodukt med vaniljesmag og uden tilsat sukker.

Tilsæt hakkede nødder eller mandler i stedet for hørfrø.

Bollerne bliver lidt søde, og kan spises som de er.

Tip 
Du kan bage bollerne i muffinsforme.

Boller med gluten
Du kan bage bollerne med fuldkornsmel f.eks. fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel i stedet for havremel og almindeligt hvedemel i stedet for rismel.

  • Brød,Morgenmad
  • pr. stk.: Energi 450 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 33 g
  • 15 stk.

Ingredienser

10 g gær
4 dl koldt vand
100 g havregryn, glutenfri (ca. 3 dl)
150 g havremel, glutenfrit
125 g rismel
½ dl hørfrø (ca. 30 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt

Pensling
Mælk, syrnet mælkeprodukt eller æg

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen.

Den skal være klistret.

Dæk skålen, og sæt dejen til hævning i køleskab i mindst 6 timer, gerne natten over.

Sæt dejen med 2 spiseskeer som 16 boller på en bageplade med bagepapir. Skyl evt. skeerne i koldt vand, så kan du lettere forme bollerne.

Pens evt. bollerne med mælk, syrnet mælkeprodukt eller sammenpisket æg.

Stil ovnen på 200° C og varmluft, og sæt bollerne i kold ovn. Bag dem i ca. 25 min. på midterste ovnrille, til de er bagte.

Afkøl bollerne på en rist.

Servering
Server havreboller med ost eller pålæg eller som tilbehør til salat eller anden mad.

Opbevaring
Du kan fryse bollerne.

Variation
Erstat 2 dl vand med 2 dl syrnet mælkeprodukt med vaniljesmag og uden tilsat sukker.

Tilsæt hakkede nødder eller mandler i stedet for hørfrø.

Bollerne bliver lidt søde, og kan spises som de er.

Tip 
Du kan bage bollerne i muffinsforme.

Boller med gluten
Du kan bage bollerne med fuldkornsmel f.eks. fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel i stedet for havremel og almindeligt hvedemel i stedet for rismel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes