MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blomkålssuppe med hvide bønner og rugcroutoner

Fremgangsmåde

Hak løget, og svits det let i fedtstoffet, uden at det bruner. Skær blomkålen i mindre stykker. Du kan også bruge stokken. Gem nogle små buketter til fyld i suppen.

Tilsæt resten af blomkålen, bønnerne og bouillon, og kog suppen i ca. 15 min., til blomkålen er mør. Pres hvidløget, rør det sammen med olien, og pensl rugbrødsskiverne med det.

Skær brødet i helt små tern. Rist ternene på en pande, til de er sprøde eller i ovnen ved 200⁰ C i 12-14 min. på midterste ovnrille.

Blend suppen, og smag til med eddike, muskatnød, salt og peber. Tilsæt blomkålsbuketter og madlavningsfløde, og kog i 2-3 min.

Hak persille eller kørvel.

Servering
Server blomkålssuppe med hvide bønner med hvidløgscroutoner med hakket persille eller kørvel og fuldkornsbrød.

Tip
Du kan erstatte bønner på dåse med 60 g tørrede hvide bønner. Udblød og kog bønnerne efter anvisning på emballagen.

  • Suppe,Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1400 kJ, Kulhydrat 41 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 tsk. flydende fedtstof
  • 1 lille blomkål (ca. 275 g)
  • ½ dåse hvide bønner (ca. 120 g)
  • ½ l grøntsags bouillon
  • 2 tsk. æbleeddike
  • ½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
  • evt. ¼ tsk. revet muskatnød
  • salt, peber, gerne hvid

Croutoner

  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. olie
  • 2 skiver mørkt rugbrød (ca. 100 g)

Pynt

Bredbladet persille eller kørvel

Fremgangsmåde

Hak løget, og svits det let i fedtstoffet, uden at det bruner. Skær blomkålen i mindre stykker. Du kan også bruge stokken. Gem nogle små buketter til fyld i suppen.

Tilsæt resten af blomkålen, bønnerne og bouillon, og kog suppen i ca. 15 min., til blomkålen er mør. Pres hvidløget, rør det sammen med olien, og pensl rugbrødsskiverne med det.

Skær brødet i helt små tern. Rist ternene på en pande, til de er sprøde eller i ovnen ved 200⁰ C i 12-14 min. på midterste ovnrille.

Blend suppen, og smag til med eddike, muskatnød, salt og peber. Tilsæt blomkålsbuketter og madlavningsfløde, og kog i 2-3 min.

Hak persille eller kørvel.

Servering
Server blomkålssuppe med hvide bønner med hvidløgscroutoner med hakket persille eller kørvel og fuldkornsbrød.

Tip
Du kan erstatte bønner på dåse med 60 g tørrede hvide bønner. Udblød og kog bønnerne efter anvisning på emballagen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes