MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rabarberdrøm med hvid chokolade

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, og halver jordbærrene.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog rabarber, jordbær og vaniljestang i ca. 10 min. ved jævn varme uden låg. Hæld evt. overskydende væske fra, hvis rabarberne væsker meget.
Fjern kompotten fra varmen, og tilsæt sødemiddel.
Pisk fløden stiv, og vend den i yoghurten.
Hak chokoladen, og bland det i.
Smag evt. til med sødemiddel.

Servering
Server desserten i portionsglas. Læg kompotten nederst og fordel yoghurtblandingen over. Pynt med lidt hvid chokolade og evt. citronmelisse.

 

  • Dessert og kage
  • Pr. Person: Energi 650 kJ, kulhydrat 14 g, fedt 9 g, kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g rabarber, friske eller frosne
  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 vaniljestang
  • sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende
  • ½ dl piskefløde
  • 150 g græsk yoghurt med højst 5 % fedt
  • 30 g hvid chokolade
  • evt. sødemiddel

Pynt

  • hvid chokolade
  • evt. citronmelisse

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, og halver jordbærrene.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog rabarber, jordbær og vaniljestang i ca. 10 min. ved jævn varme uden låg. Hæld evt. overskydende væske fra, hvis rabarberne væsker meget.
Fjern kompotten fra varmen, og tilsæt sødemiddel.
Pisk fløden stiv, og vend den i yoghurten.
Hak chokoladen, og bland det i.
Smag evt. til med sødemiddel.

Servering
Server desserten i portionsglas. Læg kompotten nederst og fordel yoghurtblandingen over. Pynt med lidt hvid chokolade og evt. citronmelisse.

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes