Rabarberdrøm med hvid chokolade

Desserter og kager

Rabarberdrøm med hvid chokolade

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

650/155

kJ/kcal

Energi

12

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

5

g

Protein

125

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

300 g rabarber, friske eller frosne
200 g jordbær, friske eller frosne
1 vaniljestang
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende
½ dl piskefløde
150 g græsk yoghurt 2 %
30 g hvid chokolade
evt. sødemiddel

 

Pynt
hvid chokolade
evt. citronmelisse

Sådan gør du

Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, og halver jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog rabarber, jordbær og vaniljestang i ca. 10 min. ved jævn varme uden låg. Hæld evt. overskydende væske fra, hvis rabarberne væsker meget. Fjern kompotten fra varmen, og tilsæt sødemiddel.

Pisk fløden stiv, og vend den i yoghurten. Hak chokoladen, og bland det i. Smag evt. til med sødemiddel.

Servering

Server desserten i portionsglas. Læg kompotten nederst og fordel yoghurtblandingen over. Pynt med lidt hvid chokolade og evt. citronmelisse.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.