MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mysligrød med tørret frugt

Fremgangsmåde

Mysli og vand koges op og koger i ca. 3 min., mens der røres.

Abrikoser og tranebær hakkes groft, tilsættes og koges med i 2-3 min.

Citronskal og salt tilsættes, og grøden smages til.

Kokosmel kan ristes på en tør pande, til det er gyldent.

Servering
Mysligrød med tørret frugt drysses med kokosmel og serveres til morgenmad eller som et fyldigt mellemmåltid.

Variation
1 stang kanel eller ½ tsk. vaniljesukker kan koges med i grøden. Citronskal kan da udelades. Abrikoser kan erstattes af svesker. Rosiner kan anvendes i stedet for soltørrede tranebær.

Tip
Mysligrød kan med fordel koges i mikrobølgeovn.

  • Morgenmad
  • Pr. person: Energi 750 KJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 20 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g mysli med højst 13 g sukkerarter, 7 g fedt og 8 g kostfibre
  • 5½ dl vand
  • 5-6 tørrede abrikoser (ca. 40 g)
  • 25 g soltørrede tranebær
  • ¼-½ tsk. fintrevet citronskal af usprøjtet citron, kan udelades
  • salt

 

Fremgangsmåde

Mysli og vand koges op og koger i ca. 3 min., mens der røres.

Abrikoser og tranebær hakkes groft, tilsættes og koges med i 2-3 min.

Citronskal og salt tilsættes, og grøden smages til.

Kokosmel kan ristes på en tør pande, til det er gyldent.

Servering
Mysligrød med tørret frugt drysses med kokosmel og serveres til morgenmad eller som et fyldigt mellemmåltid.

Variation
1 stang kanel eller ½ tsk. vaniljesukker kan koges med i grøden. Citronskal kan da udelades. Abrikoser kan erstattes af svesker. Rosiner kan anvendes i stedet for soltørrede tranebær.

Tip
Mysligrød kan med fordel koges i mikrobølgeovn.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes