MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rugbrødschips

Fremgangsmåde

Pensl rugbrødet med olie på den ene side og skær det i mindre stykker. Rist brødet i ovnen ved 175⁰ C (varmluft) i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til det får farve, men uden at det branker. Vend evt. i brødchipsene under bagningen.

Afkøl chipsene på en bagerist.

Servering
Server rugbrødschips som tilbehør til salater, suppe eller som snack evt. med dip til.

Opbevaring
Opbevar Rugbrødschips i en lufttæt beholder.

Tip
Du kan lave rugbrødschips af forskellige slags rugbrød. Lav en større portion ad gangen, når ovnen alligevel er i gang.

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. person (ca. 50 g): Energi 550 kJ, Kulhydrat 19 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 40 g
  • 4 personer

Ingredienser

7-8 meget tynde skiver rugbrød skåret af daggammel fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)

1 spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

Pensl rugbrødet med olie på den ene side og skær det i mindre stykker. Rist brødet i ovnen ved 175⁰ C (varmluft) i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til det får farve, men uden at det branker. Vend evt. i brødchipsene under bagningen.

Afkøl chipsene på en bagerist.

Servering
Server rugbrødschips som tilbehør til salater, suppe eller som snack evt. med dip til.

Opbevaring
Opbevar Rugbrødschips i en lufttæt beholder.

Tip
Du kan lave rugbrødschips af forskellige slags rugbrød. Lav en større portion ad gangen, når ovnen alligevel er i gang.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes