MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Andebryst-salat

Fremgangsmåde

Krydr andebrystfileterne med salt og peber. Brun fileterne i ca. 10 min. ved 250° C midt i ovnen. Steg videre ved 200° C i ca. 20 min. Afkøl fileterne derefter. Skær skindet fra, og skær fileterne i skiver.

Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Skræl sellerien og skær den i små tern. Kog sellerien i ca. 5 min. i letsaltet vand tilsat saften af 1 citron. Afkøl ternene derefter.

Tørrist nødderne ved høj varme, hvorefter du tilsætter honning, kanel og salt. Rør, indtil nødderne er dækkede. Afkøl derefter nødderne på et stykke bagepapir.

Bland salatbladene med alle ingredienserne på nær nødderne. 

Pisk ingredienser til marinaden sammen og hæld den over salaten inden servering. Hak nødderne groft og drys dem over salaten.

Servering
Server andebryst-salat som frokostret med groft brød.

  • Salat og tilbehør,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1550 kJ, Kulhydrat 26 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 2 andebrystfileter (ca. 600 g)
    • salt, peber
    • 1 rødløg (ca. 100 g)
    • 1 knoldselleri (ca. 750 g)
    • 1 citron
    • 40 g hasselnøddekerner
    • 1 spsk. akaciehonning
    • 2 tsk. stødt kanel
    • 1 knivspids salt
    • 100 g friske salatblade f.eks. spinat 
  • Marinade
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • saft af 1 appelsin
  • 2 tsk. olie
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Krydr andebrystfileterne med salt og peber. Brun fileterne i ca. 10 min. ved 250° C midt i ovnen. Steg videre ved 200° C i ca. 20 min. Afkøl fileterne derefter. Skær skindet fra, og skær fileterne i skiver.

Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Skræl sellerien og skær den i små tern. Kog sellerien i ca. 5 min. i letsaltet vand tilsat saften af 1 citron. Afkøl ternene derefter.

Tørrist nødderne ved høj varme, hvorefter du tilsætter honning, kanel og salt. Rør, indtil nødderne er dækkede. Afkøl derefter nødderne på et stykke bagepapir.

Bland salatbladene med alle ingredienserne på nær nødderne. 

Pisk ingredienser til marinaden sammen og hæld den over salaten inden servering. Hak nødderne groft og drys dem over salaten.

Servering
Server andebryst-salat som frokostret med groft brød.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes