MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kartofler med rygeost

Fremgangsmåde

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Kog kartoflerne, afkøl og pil dem. Skær dem i skiver.

Del blomkålen i små buketter. Skær radiserne i tynde skiver. Klip purløg fint.

Creme 
Halver og pres limen. Rør limesaften sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

Bland kartofler, grøntsager og creme forsigtigt sammen. Smag til med salt og peber.

Servering
Server kartofler med rygeost til f.eks. grillet fisk eller fjerkræ og evt. salat

Alternativ
Syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt kan anvendes i stedet for græsk yoghurt.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1025 kJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 200 g grønne ærter
    • 600 g pillekartofler
    • 1 lille blomkål (ca. 275 g)
    • 1 bdt. radiser (ca. 150 g)
    • ½ bdt. purløg
  • Creme
  • 1 lime
  • 1 bæger rygeost uden kommen
  • (ca. 175 g)
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Kog kartoflerne, afkøl og pil dem. Skær dem i skiver.

Del blomkålen i små buketter. Skær radiserne i tynde skiver. Klip purløg fint.

Creme 
Halver og pres limen. Rør limesaften sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

Bland kartofler, grøntsager og creme forsigtigt sammen. Smag til med salt og peber.

Servering
Server kartofler med rygeost til f.eks. grillet fisk eller fjerkræ og evt. salat

Alternativ
Syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt kan anvendes i stedet for græsk yoghurt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes